Compunere - A sosit toamna

O compunere cu titlul A sosit toamna!, despre semnele venirii anotimpului toamna.

A sosit toamna!

Coboară-ncet din înălțimi un aer din ce în ce mai rece. Temperaturile, cu câteva grade mai puține decât acum câteva săptămâni, anunță prin răsuflarea lor răcoroasă prefacerile naturii care vor veni. În scurt timp, până și amintirea zilelor frumoase de vară vor fi alungate. Cerul senin, nepătat de nori colorați, se va murdări cu nori mari și gri, din care vor izvorî ploi reci și mohorâte.

Razele soarelui, încă vesele și zglobii, vor deveni din ce în ce mai palide. Privit de jos, din mijlocul naturii, discul de lumină și căldură binefăcătoare va apărea ca un soare cu dinți. Căldura sa nu va fi suficientă pentru a încălzi natura, motiv pentru care o neliniște friguroasă va pune stâpânire pe întreg cuprinsul.

Copacii își vor pierde mândrele straie verzi, înlocuindu-le cu haine triste galbe-maronii. Nici pe acestea nu le vor păstra pentru mult timp, căci vremea când crengile vor fi din nou golașe va sosi negreșit. Copacii vor fi lăsați în bătaia vântului, iar tremuratul lor va deveni o obișnuință. Fără protecția frunzelor, vântul va obliga copacii să se tânguie la nesfârșit cu șuierături stridente. Cei mai puțin puternici se vor închina măreției vântului, în timp ce cei mai puternici vor încerca să rămână în picioare, demni.

Iarba, parcă deja mai rară decât înainte, a început deja să se usuce și sa prindă pe alocuri o culoare gălbuie. Firișoarele verzi și semețe sunt pleoștite, ca niște ființe deprimate.

De undeva din copacii din jur, o frunză galbenă se desprinde fără să anunțe pe nimeni. Alunecă alene spre pământ, întârziind cât poate de mult să atingă solul. E primul semn că toamna e aici. S-a furișat pe nesimțite și se instalează cu arme și bageje peste întrega natură. E o chestiune de ore până când vestea venirii toamnei se va răspândi peste tot.

22 de comentarii:

 1. e foarte frumoasa compunerea!bravo cui a facut-o

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. se vede ca nu sti ce înseamna o compunere frumoasa.

   Ștergere
 2. exti nebun nu scriu atata nici intro zi din partea mea primesti nota 1 cu 1 mare

  RăspundețiȘtergere
 3. Foarte frumoasa,chiar ma inspira aceasta compunere.Nota 10 cu felicitari

  RăspundețiȘtergere
 4. My partner and I stumbled over here coming from a different
  web page and thought I might as well check things out.

  I like what I see so now i'm following you. Look forward to looking over your web page for a second time.

  My blog :: diets that work for women

  RăspundețiȘtergere
 5. bravoooo e foarte frumoasas compunerea

  RăspundețiȘtergere
 6. CEA MAI PRAF COMPUNER O FUT PE MA-TA IN CUR SUGI CARICIU

  RăspundețiȘtergere
 7. foarte frumoasa mia placut!!!

  RăspundețiȘtergere
 8. Frumoasa compunere felelicitari cui a scris-o

  RăspundețiȘtergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere

Dacă ți-a plăcut compunerea pe care ai citit-o lasă un mesaj. Poți lăsa un mesaj chiar dacă nu ți-a plăcut compunerea ...

Cele mai bune compuneri pentru şcoală